Welkom bij mediators vereniging zuid. U kunt via onze website kennis nemen van onze activiteiten en deelname aan de verschillende workshops regelen. Bent u nog geen lid? Reageer dan door op de button lid worden te klikken. Voor slechts € 50,- per jaar bent u lid en profiteert u van alle kortingen op workshops en de mediatorsverzekeringen. close

Workshops

Workshop Parental Alienation (oudervervreemding)Workshop essentiële aandachtspunten bij scheidingszaken waar mogelijk Parental Alienation gedrag aan de orde is.
Deze workshop richt zich op algemene kennis van parental alienation gedrag in situaties van geëscaleerde scheidingen en het herkennen van de vaak zeer contra-intuïtieve signalen van ouder en kind(eren), die oppervlakkig vaak gemist worden in een assessment / diagnose van de situatie.
Door op een andere manier naar de situatie te kijken, ontstaat een beter begrip en beeld van wat parental alienation gedrag (oudervervreemding / ouderverstoting) is en met de psyche van het kind en omgeving doet.
Resultaat van de workshop is een verdieping van de kennis over -betere focus op- parental alienation (oudervervreemding). Wat het is, hoe het er in de praktijk uitziet: Herkennen signalen bij ouder, zowel in houding en gedrag van een ouder (en de sociale omgeving van het kind), als de signalen (houding en gedrag) die het kind ontwikkelt en laat zien als typische uitingsvormen. Het kunnen duiden ervan.

Structuur workshop:
Na een algemene inleiding om deze specifieke (deel)kennis over te brengen (plenair, ca. 45 min), worden 4 groepen van 5 - 8 personen gevormd (afhankelijk van het aantal deelnemers aan de workshop).
Deze groepen krijgen elk een ander aspect (met een bijbehorende vraag) rond het thema parental alienation voorgelegd.

De bedoeling is dat de groepen in ca 20 minuten met elkaar tot een gezamenlijk antwoord komen.
In het laatste kwartier worden de resultaten gepresenteerd en kort besproken,
(per groep door 1 persoon gepresenteerd (in max 6 min))


Workshopleider:
Erik van der Waal
Gespecialiseerd Mediator / adviseur / trainer
HerVerbinden


Locatie: Petrus Dondersplein 8d, 5271 AA Sint-Michielsgestel
Datum: donderdag 15 november 2018
Inloop: 19.00 uur
Aanvang: 19:30 uur
Einde: 21:30 uur


Kosten: MVZ leden € 67,50, niet-leden € 87,50


Aansluitend bieden wij een drankje aan.
Het volgen van deze workshop deel 2 levert u 2 PE punten op.


Aanmelden vóór vrijdag 9 november 2018 via info@mediatorsverenigingzuid.nl.
De aanmelding is pas definitief zodra de betaling door de MVZ is ontvangen.Inschrijven voor deze workshop is niet meer mogelijk